Persoonlijke verzorging

Wat is persoonlijke verzorging

Wanneer u hulp nodig heeft bij alledaagse handelingen, zoals uit bed komen, douchen, wassen, aan- en uitkleden en naar bed gaan, bieden wij met onze zorgdienst persoonlijke verzorging precies wat u nodig heeft. Bovendien ontlasten wij hiermee vaak de mantelzorgers.

Bij persoonlijke verzorging gaat het om het ondersteunen of overnemen van zelfzorg bij mensen met een aandoening of beperking. Persoonlijke verzorging is gericht op het opheffen van het tekort aan zelfredzaamheid van de cliënt. Dit kan ook inhouden dat de cliënt wordt gestimuleerd om deze activiteiten zelf te doen en aan te leren.

Het doel van persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is vooral gericht op herstel van de gezondheid, of het voorkomen van verergering van een ziekte of specifieke aandoening. Het biedt daarnaast verlichting van lijden en ongemak. Onze medewerkers richten zich verder op het observeren, herkennen, analyseren en controleren van uw gezondheidsproblemen. Zo behoren ook voorlichting, advies, instructie en begeleiding tot het serviceportfolio van Zorggroep Oranje. Allemaal volledig gericht op de betreffende aandoening. De omvang van deze dienst, alsmede de strekking van de te ontvangen ondersteuning, wordt vermeld in het indicatiebesluit dat u ontvangt.